top of page

Kuu ja Pluuto vastasseis.


Midagi sundis kirjutama. Pärast seda, kui olin ühele ajas lahtirulluvale sõnumile vormi loonud, vaatasin taevakaartI.

Vastused tulid üsna selged.

Suur plaan aitab mõista ka mõtteid, mis läbi meie pea jooksevad. Päike, Jupiter ja Veenus liiguvad Skorpioni märgis.

Täiskuu on möödas. Hetkel aga on üsna täpne Pluuto vastasseis Kuuga. Kuu on „kõigi vormide ema.“ Sügav seotus. Pluuto on surm ja sünd. Vorm on vahend ja võimalus. Surm õpetab mõistma ja hindama elu. Vorm loob illusiooni eraldatusest ja Pluuto, Skorpioni märgi ühe valitsejana, kutsub esile sügava transformatsiooni, mille eesmärk on mõista asjade olemuslikku ühtsust. Siis kaob hirm ja võitlus. Sest igas vastases kohtad sa iseennast.

Skorpioni energia on maagiline. Vangistav ja lummav. Manipuleeriv. Kontrolliv. Suunaga sügavusse, et pinnale tuua tabud, hirmud, lummad ja valed. Sageli aga tuuakse pinnale teiste varjatud olemuse aspektid või kasutatakse ära neid ohvriga manipuleerimiseks. Enda suhtes ollakse pimestatud. Enda olemusse on hirm vaadata. Seal, kus meie sünnikaardis on Skorpioni märk, 8. Maja ja Pluuto, seal kogeme olukordi, kus kõige sügavamad hirmud ootavad silmast-silma kohtumist. Ikka selleks, et vabaks saada. Kontrollida on märksa kergem, kui kaasa voolata või pehmust tugevuseks tunnistada. Kõigepealt püütakse saavutada kontrolli enda hirmude või siis teiste üle, kes neid hirme võiks paljastada. Asjaolude, olukordade või inimeste üle, kes meid justkui „ohustavad.“ Enamasti pole see isegi nähtav. Küll on selles aga jäikust ja aheldatust teatud korduvate eluolukordade külge.

See seotus on maagiline ja teistele nähtamatu. Enesekehtestamise puhul on alati küsimus selles, mis motiveerib. Kas mõistuse vahe mõõk on eristava või eraldava printsiibi teenistuses? Kas tegevus ennast ületada, haarata kontroll või omada võimu, juhindub armastusest, seotusest, usaldusest ja ühtsusest, või pigem egoistlikust enesekesksusest. Skorpionis saab võitjaks tulla ainult hing. See tähendab igasuguse sõja lõppu. Sest sõdivad vaid eraldatust ja hirmu kogevad isiksused. Kusjuures Skorpioni kaudu tõmmatakse meid üsna ähmasesse ja hoomamatusse sõtta. Me ei näe, et selle taga on meie ego kes otsib õnne ja rahulolu. Kord saavutab võidu ennast kehtestav ego, kord osutuvad tugevamaks hingejõud ja võitluse mõttetus on ilmselge. Päikese liikumisel Skorpioni märgis, on just õige aeg küsida: „kas on midagi või kedagi, mis või kes omab minu üle kontrolli?“ Kas on midagi, mida ma ei julge tunnistada, aga mis mind ligi tõmbab või eemale tõukab? Midagi mida ma välistan, millele annan hinnanguid. Soov, ootus, hirm... See muutub ajapikku salakavalaks kontrollivaks jõuks, mis saab meid valitseda läbi selle, et tõmbame teda ligi teistele ja ka iseendale nähtamatul moel. Loome pinnase ta ilmnemiseks aga ei näe, kuidas. Tõstame ausse inimolemuse ühe aspekti ja anname hinnangu teisele. Hingejõud saavad aga läbi meie toimida kui oleme tasakaalus. Mõistame, aktsepteerime, suudame võrdselt aktsepteerida duaalsuse kõiki aspekte. Iseennast ja teisi hinge tasandil armastav inimene mõistab elu pühadust ja isiksuse lugematuid lõkse ja proovilepanekuid sellel maisel kogemuste omandamise teekonnal. Siin on palju proovilepanekuid ja meie hingele on kõik jõukohased. Skorpionis on vaja elus ettetulevaid olukordi vaadata justkui teisest mõõtmest. Väljaspool hinnanguid. Keeruline on ka see, et Skorpioni teste läbime seotuses teistega. Kuidas jääda iseendaks ja mitte lasta endaga manipuleerida vastu oma tahtmist. Küsimus ongi enamasti tahtmistes. Minul on oma tahe ja sinul on sinu tahe. Aga on veel kõrgem tahe. On kõrgemad seadused. Neid õpime tundma läbi peamise karmaseaduse: Põhjuse ja tagajärje seaduse ja magnetilise külgetõmbe seaduse. Vaimseid seadusi on mitmeid. Läbi nende hoitakse elu tasakaalus. Inimene otsides tasakaalu, peab kõigepealt saavutama sisemise tasakaalu, mis võimaldab tal sulanduda kokku oma jumaliku olemusega. Enne seda on hirm, ebatäiuslikkuse tunne, vajadus ennast tõestada, sõdida...

Pluuto ja Marss, Skorpioni valitsejad isiksuse tasandil, on seotud teekonnaga isikliku väe juurde. Neid nimetatakse ka sõjaplaneetideks. Nad võivad meie sünnikaardis olla seotud tule, maa, vee või õhu stiihiaga, erinevas märgis, majas ja pinges või harmoonias teiste planeetidega. Kedagi ei saa kellegagi võrrelda. Igaühe sisemise sõjamehe teekond on erinev.

See, mis ühele on lihtne, on teisele ülimalt keeruline. Võibolla minu vägev Marss näiteks tahab mägesid liigutada ja ma otsustan haarata diivanil puhkava elukaaslase, lapse või sõbra oma eesmärgi teostamise nimel jõuliselt ja teiste tahet arvestamata oma eesmärki teostama. Või kasutan kaudseid teid, manipulatsiooni või meelitusi. Vahet pole: Kohtuvad kaks tahet. Üks kes õpib enda eest seisma ja teine, kes õpib arvestama teisega. Kunagi ilmuvad asjaolud, kus ka kõige tahtekindlam inimene peab alluma kõrgemale tahtele.

Mitte ilmaaegu pole Skorpion elu ja surma müsteeriumiga seotud märk. Väga sageli just kohtumine surmaga paneb meid mõistma elu ja väärtustama seda, mida ja miks teeme. Austama elu. Sügavuti.

Kes soovib endas seda teemat sügavuti avada võib tulla reedel konstellatsioonile Niine tn.9 kell 18:30, Tallinnas

või Eneseabi astroloogia seminarile 11.11 kell 12:00 Pärnu mnt.160 II k (vaata astroloogia alt avaneb seminaride info)

Võtke ühendust akallavus@gmail.com

Varasemad postitused:
bottom of page