top of page

Mõtisklus meeleheitlikest manipulatsioonidest edu nimel...


https://www.wikiart.org/en/viktor-vasnetsov/sirin-and-alkonost-the-birds-of-joy-and-sorrow-1896

Sea aasta alguse kaardis jäi mulle teravalt silma Pluuto asetus Kaljukitse 22. kraadis. Kraadi kirjeldus kõlab: "Iseloomu suursugususe ilmutamine läbi lüüasaamise omaksvõtu. Võti: mõistmine, et läbi kaotuste võib kasvada isegi enam kui läbi võitude. Kraadi kirjelduses on peidus võimalus muuta väline lüüasaamine sisemiseks vaimseks saavutuseks. Palju sõltub inimese tahtest ja sisemisest integratsioonist. Selles sõnumis näib olevat paradoks, kuid vaimne elu on alati paradoksaalne. Suur patune võib saada suureks pühakuks ja keskaegne paavst võib saada kurjategijaks. Sisemine tugevus on alati tähendusrikas."

Need teemad selle aasta vältel pigem võimenduvad aja kulgedes, sest ees seisab veel Pluuto Satuni ühendus. Vastutuse võtmine ja silmast-silma kohtumine sellega, mis meie üle võimu omab. Seda iga inimese elus erineval moel, erineva tugevuse ja tähendusega. Vabadus ja ümbersünd läbi vastutuse on ainult üks võimalik tähendus...

Pluuto kaudu ilmnevad 7 põlve mustrid. Meil on võimalus neid tundma õppida ja muuta, siin on varjul meie sisemine potentsiaal ja seotus. teemaks võim, manipulatsioonid, alistamine, alistumine, leppimine. Taasühinemine, transformatsioon, uuestisünd, vabanemine. Pluuto kaudu ilmnevad energiad loovad meie sees sõjatandri vana ja uue, kesta ja sisu vahel, kus on vastamisi minevik ja terviku elujõud, ning see on totaalne oma ilmingutelt. Seda nii sisemistes kogemistes kui kokkupõrgetes välise maailmaga. Enamasti ikka asjaoludega, mida muuta pole meie võimuses. Pluuto energia, mis meie elus end ilmutab, on alati sügav, tervikut siduv, totaalne, igavikuline. Temas on koos sünd ja surm. Ta on nii kest, mis seemet kaitseb kui seemnes sisalduv jõud, mis kesta purustab. Mis iganes piirav või vangistav osa see meie reaalsusest ka poleks, mis vabaneda igatseb. Alati on see midagi, mis tahab meie elus lõplikult ületatud saada. Selelks ilmnevad sündmused, mille lahendamiseks antakse meile võimalus usaldada sisemist allikat, Elu. Need on sisemise aususe testid. Neile, kes seda julgevad selle vastu võtta, sest see tundub kui allaandmine, omaksvõtt ja võitlusest loobumine. Elu on lõputu surma ja sünni protsess…puudutagu see siis vormilisi asju või vormiga seotud energiaid. Mõtte- ja tundemustreid, harjumusi… Pluuto kaudu ilmutab end alateadlik soov omada võimu, valitseda, saavutada teiste tunnustus, masside heakskiit, jne. Vormi magnetilised ja külgetõmbavad omadused on väga petlikud. Kes meid ikka õpetab toetuma sellele, mis on nähtamatu? Sisemise jõu avastamine eeldab tugevaid vastaseid väises maailmas. Sageli on selleks terve süsteem, mis meie olemusele justkui vastandub. Ometi moodustavad vorm ja sisu lahutamatu terviku. See, mida meie silmad ei näe, on meie jaoks pimedus. Kes siis ei keskenduks välisele valgusele? Kes usuks, et elus kogetavad piirangud asuvad meie enda sees, mitte väljaspool. Sellepärast siis see meis olev sügav vajadus kasvada välja piiravatest oludest, erinevat laadi piirangutest, võtab vahel meeleheitlikke ilminguid, tohutuid pingutusi, reklaami, manipulatsioone iseenda- ja teistega. Paneb püüdlema midagi, mille kaudu on justkui võimalik see sisemine ahistaja alistada. On ju inimlik loota, et positsiooni, raha, tunnustust omades saavutatakse võim oma elu üle, vahel ka teiste elude üle…. Ometi loeb vaid kasvamise protsess, puhastumine, karastumine, sisemise põrgu läbimine, enesele ustavaks jäämine ja rõõmu ning kerguse leidmine. Just sellise illusiooni purustamiseks ja oma väega kohtumiseks me tõmbame ligi olukordi, mis nõuavad meilt alistumist, iseendaks jäämist ja usaldust, et Elu toetab üksolemist, mitte vastandumist.

Sellel aastal seisab meil kõigil ees palju sisemistele hirmudele silmavaatamisi ja uuesti sündimisi. Edu meile ja vabanemist hinnangutest.

Aastaring alles loob ennast.

Illustratsioon: Viktor Mikhaylovich Vasnetsov ( 1848 – 1926 )

Varasemad postitused:
bottom of page