top of page

Kuuloomise kraad toob vastuseid.


Eile, 24.06 kell 5:31 toimus kuuloomine. Jaanipäeva varahommikul said Vähi 3. kraadis kokku Päike ja Kuu. Oli lootus, et kuuloomisega muutub lõpuks ka ilm.

Aga seda ei juhtunud. Astroloogiline mandala annab Vähi 3. kraadile järgmise tõlgenduse (tõlge on üsna vaba).

Inimene, mässituna villa, viib enda järel pulstunud karvaga hirve. Võti: Vajadus ületada inertsus ja külmus ajal, mil toimub meie vastupidavuse proovilepanek. Siin on juttu raskest perioodist, mis on esile kutsutud uutest väljakutsetest teadvuses, uutmoodi lojaalsusest ja sellega seotud kohustustest. Hirv on Indias loova Jumala, Brahma sümbol. Sarved sümboliseerivad mõistuse jõudu ja tema avardumisega seotud aspekte. Uus tee võib viia meid sümboolses mõttes külmadesse regioonidesse, kus me kogeme teatud isolatsiooni ja raskeid välistingimusi. See võib meis esile kutsuda kiusatust vältida uut vastutust. Tahe viib mõistust edasi hinge vaimsesse Põhja. See viitab katsumuste perioodile. Fokuseeritud mõistus võib ideaalse eesmärgi teostumisele suundudes püüda vältida piiranguid. Siin peetakse silmas tahte proovilepanekut.

Kõik, mis toimub väljas, toimub ka meie sees. Tugevasti on õhus maailmavaatelised "järelekatsumised", oma tõe järgimisega seotud proovilepanekud, julgus astuda välja vaimu vangistavatest struktuuridest ja vaadata üle kõik lepingulised suhted.

Kõik algab meist. Kõik lepingud teeme kõigepealt iseendas. Sageli valime juba enne kui teame, et oleme valinud.

Sageli puudub meil teadmine, et meil on valikuid ja vabadus valida.

Vabadus muuta seda, mille vangis oleme.

MIDA TÄHENDAB KÜLMUS?

Külm tuleb põhjast. Põhi on vaimu suund.

Külm sunnib rakendama tahet. Mida me tahame?

Mille nimel me pingutame? Vaim meis esitab väljakutse terviklikkusele. Olla terviklikult kohal kõiges. Olla "kolm ühes." Vaim saab väljendumisse tulla kui sõna, tunne ja tegu on sünkroonsuses.

Me kõik tunnetame meis valgusesse pürgivat ja eneseteostust otsivat vaimset idu. Tajume, mis on valesti ja sageli püüame hakata muutma olusid ja inimesi enda ümber. Aga asi on hoopis meis endis. Kuidas vormilises maailmas võimaldada kõrgema tahte väljendusse toomist? Me ise sõdime iseendaga. Vorm võib meie vaimu vangistada läbi soovide, ilusate asjade, omamise. Kes ei tahaks lõõgastuda soojuses ja turvalisuses. Seda me ju kõik suvelt ootame. Ja enamasti ka oma elult. Igaüks meist elab oma kehas kui templis.

See on Vähi teema. Kodu teema. Seotuse teema.

Justkui lugematute tubade labürint. Paljud lukustatud kambrid, kus energia ei voola. Kui tunneme, et oleme vangis, on see kõigepealt meie mõtete või emotsioonide lukustus või jäikus. Muidugi saab neid ajutiselt avada. Suurepäraselt teeb seda alkohol, narkootikumid, põgenemised ajutistesse lõbustustesse või naudingutesse. Väljaütlemata sõnad ilmutavad ennast läbi plavatuslike olukordade, kus kontroll kaob. Aga alati on vaja tagasi tulla sinna lukustatud kambritega templisse või vangikongi ja ängistus on veelgi suurem, valu ja agoonia, agressiivsus ja tuimus...kuidas kellelgi. Põgenemine ainult suurendab valu ja rahulolematust igapäevase eluga. Kuidas meie hinge kodu, keha, võks olla avatud, paindlik ja oludega kohanev instrument.

See tähendab muutumist koos eluga.

Meie ellu tulevad sündmused pakuvad võimalust arenguks ja kui õppetund on läbitud ja kogemuslik tarkus omandatud, oleks vaja edasi liikuda, sest elu on lakkamatu voolamine, muutumine ja uued algused. Aga just siis hakkab vorm meid kinni hoidma. Midagi, mis on juba selge ja kus midagi arengulist enam pole, me klammerdume. Hoiame kinni, sest see tundub turvaline. Lukustame oma eneseusu. Ootame, et küll midagi kunagi ise muutub. Või siis, et küll ma muudan ise homme midagi. Tõmbame sageli ligi inimesi, kes toetavad meie hirme ja sulgume arengule. Põhi on vaimu suund. Meis on valgus, tuli ja tahe, et teha oma eluga midagi. Anda vorm millelegi, mis otsib just meie kaudu väljendumist. On tahte proovilepaneku aeg.

Võtsin Osho Zen Tarot kaardipakist teemat valgustava kaardi. Selleks tuli "Mässaja" Suure Arkaani IV kaart.

"Probleem on selles, et valgustatut ei saa orjastada ega luku taha panna. Iga geeniust, kes oma sisemist tõde teab, on raske omaks võtta- ta on häiriv tegur.

Aga massid ei taha, et neid häiritaks, eriti siis, kui nad hädaorus elavad, sest nad on harjunud elama. Ja igaüks, kes ei näe õnnetu välja, tundub neile võõras. Valgustatu on kõige silmatorkavam võõras maailmas. Temast on näha, et ta ei kuulu kellegi juurde. Mitte ükski organisatsioon, ühiskond ega rahvus ei saa teda endale nõutada." Selgitus. Ükskõik, kas rikas või vaene - Mässaja on tõeline kuningas, kuna ta on heitnud endalt ühiskonna ja selle arvamuse ahelad. Ta on oma tõelise loomuse avalikuks teinud ja elab vankumatult selle järgi.

Mässaja tuletab meile meelde võtta julgelt vastutus enda peale selle eest, kes me oleme ja elada oma Tõe järgi.

Varasemad postitused:
bottom of page