top of page

Vaimu puudutus.


Silmad veel kinni on ometi kõikjal valgus ja suur rahu. Minus on ärganud mingi sõnaseletamatu selgus, tugevus ja kirkus. Oleksin justkui kristall, kelle kõik kasvamiseks vajalikud tingimused on korraga täidetud. Tean pimedust ja kogen valgust. See on huvitav. Suletud silmad loovad tunde nagu viibiksin ekraani taga. Film jookseb. Sündmused ja olud ilmuvad kui sellele selgusele eelnenud puhastustuli. Teadvustamised kui valgustäpid, mis on tegutsemise tulemusena kõrvaldanud ebakõlad ja hirmud, avanud tee selgusele. Luban kõigel olla. Kogen tänulikkust ja ei kiirusta silmi avama. Tuleb teadmine, et kristall on ärganud. Tal pole veel nime ja ta on nähtamatu. Ometi tajutav. Selgelt, justkui piiskhaaval hakkavad teadvusse tõusma asjad, millest on vaja loobuda, ja tegemised, mis enam hinge ei toida. Nägemusse ilmub ka astroloogiline kaart, mitmekihilises ja mitmesuunalises liikumises. Paljud perspektiivid, ajalis- ruumilises ning kogemuslikus võtmes, on korraga kohal. Hakkavad tekkima seosed ja tunnen, kuidas analüütiline meel juba kibeleb „toidu järele“. Põnevusega midagi teada saada ja millessegi selgus tuua.

Aga kirgas rahu on enamat väärt. Otsustan mõistuse kutsele mitte järgneda. Mitte veel. Hea on lihtsalt olla selles ärkamise protsessis. Valguse ja varju vahepeal. Avatuna sisemisele küllusele. Mida vähem sul on, seda rohkem sinusse mahub... See on alati erakordne tunne, kui sisemine selgus, sellega kaasnev vägi ning kasvamise jõud, ennast korraga ilmutavad. Väline ja sisemine on teel kohtumisele. Püüan hoida alal mõlemat. Olla ja kogeda mõlemat plaani. See eeldab tegutsemist sisemise äratundmise sunnil. Silmad avanud, näen esmalt oma voodi ees seinal pilti.

See on justkui valgustatud „rakk“, kahes suunas lahtikeriva spiraaliga. Minu kunstnikust tädi, Silvia Kelle, pastellmaal "Vähk." Sügav, kaunis ja sõnumiküllane. Äsja olid mu suletud silmade taga sisemises valguses pinnale tõusnud varjud, mis tahtsid kõneleda.

Märkasin palju katteid elava vaimu ümber. Vormid, mis kunagi olid vaimust täidetud, on paljud täna eraldavad ja vangistavad. Vana vorm hoiab kinni mäluga, minevikuga... Tõusen ja võtan peotäie jõhvikaid. Kuremäe allikavees on nad kevadeni värsked.

Need hapud marjad elustavad ka midagi minevikust.

Ärkavad tänusõnad ja tunded. Olen hetkega rabavaikuses. Värvideküllases ja vetruvas avaruses.

Tänan ja neelan selle mälupildi taas endasse koos värskete jõhvikatega. Läidan küünla ja otsin välja viiruki.

Pilk läheb jõulukaktusele, tema avanevatele õitele.

Ta on jälle ajast ees.... Siis näen, et täna on meile kõigile justkui „lisatud aega“. Kell seinal näitab üht ja arvutis teist. Siingi on kahesuunaline mõõde korraga kohal.

Midagi on ajast ees ja midagi on liikunud "tagasi". Ja on keegi, kes seda märkab, kogeb ja laseb minna. Püüan hoiduda arutlemast. Tahan täna Olla ja Teha just nii nagu tunne juhib. Mitte eksida ääremaadele.

Avan kohvipaki ja näen selle kõrval šokolaadi.

Miks ka mitte? Riivin hunniku šokolaadi, kuna Tuli Tunne ja lisan ka gayenne pipart särtsu jaoks. Tilgakese Kuremäe allika vett. Just nüüd, kui olen need read sisse toksinud, otsustan suhelda kehaga. Sukeldun sissepoole. Ooatamatult avastan tohutu avaruse rindmiku keskmes. Seal on justkui Terve Palee - Avar Saal, kuhu kohe-kohe on sisenemas külalised... Kes kutsetega, kes üllatuslikult ning ootamatult... Päev avab ennast. Avan end päevale. Lihtne rõõm pulbitseb justkui allikas. Põhjust pole. Või siiski on?

On Püha päev. Võimalus olla ja märgata olemist.

.....................................

Osho Zen Tarot'i kaardipakist tuli tänaseks päevaks taas numbrita kaart mille nimeks „Meister“ Ehk on see vihje kuulata Meistrit, kes meile teadmisi jagab ja on kogu aeg ootel, et me tema poole pöörduksime ja võtaksime aega teda kuulata...

Üks lõik kaardi selgitusest:

„Meister ei ütle tõde, sest muidu sa ei õpiks. See, mida Meister vahendab, on ülem, kui räägitud ja kirjapandud sõna. See on energia, mis sinus energiat tekitab. See on teatavat laadi sünkroonsus. Lähene Meistrile suure armastuse, suure usalduse ja avatud südamega.

Sa ei tea, kes ta on. Tema aga teab, kes ta on ja kes oled sina. Nukk ei tea, et temast saab kunagi liblikas. Sina oled samuti nukk – bodhisattva. Kõik nukud on bodhisattvad ja kõik bodhisattvad on nukud. Bodhisattvast võib saada liblikas – buda, ta on potentsiaalne buda, väljakoorumata buda.“

..................................

...................................................................................................

On Skorpioni aeg ja meil meil seisab ees teekond "kaevu põhja", et leida setete alt üles Allikas.

Pakun võimalust endasse vaadata ja avada uks astroloogilise võtme abil. Skorpioni märgi energia minu elus. Ümbersünd ja surmahirmu ületamine.

Aeg: 11.11.2017 kell 12:00 Koht: Sisemise Tasakaalu Keskus, Pärnu mnt.160 II korrus.

Vaata kuhu tulla: http://www.siseminetasakaal.ee/et/p/asukoht Tasakaalustav panus 15€

Minu poolt osalistele ka sünnikaart.

Palun andke oma tulekust teada akallavus@gmail.com

Scorpio" Annael Anelia Pavlova

Varasemad postitused:
bottom of page