top of page

Lävepaku ületamise aeg.


Freydoon Rassouli

Tänane unenägu tõi palju taaskohtumisi.

Aja ja ruumi piirangut polnud. Palju tuttavaid ammusest ajast. Segunesid olud ja inimesed, läbitud kogemused ja uued nägemused.

Aga ärgates teadsin, et sain justkui korralduse sellest, mis hetkel toimub, kirjutada. Esimene asi, mis meenus oli see, et planeet Merkuur muutus täna retrograadseks.

See on muidugi näiline, Maalt vaadates, ja seotud sellega, et planeet liigub Päikese suhtes erineva kiirusega . Hetkel on olukord, kus viis planeeti liiguvad taevas retrograadselt ( Merkuur, Saturn, Neptuun, Uraan ja Pluuto). Lisaks kestab praegu nn. „varjutuste periood. Kuuvarjutus on läbi, Päikesevarjutus seisab ees (21.08). Varjutused muudavad harjumuspärast „asjade käiku“ ja suunavad meie elu mõnes valdkonnas uutele radadele. Olukorrad, millega kohtume võivad olla keerulised. Lisaks toovad retrograadselt liikuvad planeedid meie ellu suundumuse sissepoole või „ajas tagasi“. On korrektuuride tegemise, liigsest loobumise, klammerdumistest vabanemise ja kohustuste ülevaatamise aeg. Võiksime endalt küsida: Miks me midagi teeme? Kas meie sisemine tuli leiab endale rakenduse vormilises maailmas? Kuhu on suunatud meie loomispotentsiaal? Igaüks on tule läitja ja valgustaja. On Lõvi energiate väljendumisse toomise aeg. Meie sisemise lapse, oma maailma keskmeks olemise aeg. Meie sirge selgroog, meie olemise keskpunkt, kellena me ennast teadvustame, loova eneseväljenduse püüdlus. Kes liigutab mägesid hingeõhuga, peene tunnetuse, vägeva tahte või musklirammuga, pole vahet. Igaüks teeb seda isemoodi. Oluline on praktilisus. Igaühel on täita oma roll Elu näitelaval Pole mõtet kontrollida kui hästi teised oma rolli täidavad. Meie asi on tuua väljendumisse elukogemuste kaudu puhastunud, südames „läbi katsutud“, ehe ja arhetüüpne olemus.

Praegu on justkui elu hammasrataste vastavusse viimise aeg. Suure ja väikese plaani ühtlustamise aeg. Nupud elu malelaual on segamini. Nii mõnigi ettur võib endas ära tunda potentsiaali saada kuningaks oma elus. On ettevalmistav aeg uue mängu alustamiseks.

Rahu, ainult rahu....võiks öelda antud olukorra kirjeldamiseks. Hetkes püsimine ja olukorra selge vaatlus ning usaldus on parimad abimehed. Elu on muutumine, kohanemine, tarbetust loobumine. Elu tuum, keskpunkt, on midagi mille lähedale hoida. Elu ise juhib meid selle juurde, mis on antud hetkel kõige olulisem. Paljud tahaksid midagi muud. Aga on tehtud tegusid, sõlmitud lepinguid, inimsuhteid, sündmusi, mille või kellega seoses on jäänud õhku lahendamata või energeetiliselt tasakaalustamata olukordi. Need on meie „tuleviku võti.“ Läbi nende saame vabaks uue jaoks. Kõik muutub, vormilised asjad on teisejärgulised, neid luuakse ja kasutatakse, elu jääb. Elu pakub meile alati rõõmsat kohtumist tundmatuga kui kõnnime avatud südamega uuele vastu. Minevik peaks olema turvaline tagala, kus pole lahendamata asju. Just praegu on selle tagala turvaliseks muutmise aeg. Lahendamata olukordade stabiliseerimise aeg. Iseendale sügavalt otsavaatamise aeg. Enamasti me püüame vältida seda, mis võib meile teha valu ja eelistame jääda oma „mugavustsooni“. Aga välgunooled taevas ja eilne äikesestorm annab aimu sellest, mis toimub energeetilisel tasandil. Suur ja väike plaan on alati seotud. Mõni osaleb tormis vaatlejana, teine kogejana. Aga kohtume sellega, mida vajame. Praegu on teatud „energeetiliste raputuste“ aeg, selleks, et aidata meil enda elus „lävepakku“ ületada. Võime kogeda teatud orientatsiooni kadumist ja peataolekut. Oluline on seda kogemust lubada ja olla valmis uutmoodi vaatama, suhestuma, edasi liikuma. Teatud harjumuspäraste mustrite muutmine on suundumine spontaansemasse ja loovamasse ellu. On oluline mõista, et sageli ilmuvad „teised“, kes seda sügavat sisemist kinnijäämist ja inertsust raputama või kogemust pinnale tooma tulevad. Aga see pole sageli mitte nende valik. On õppetunnid, mida mõlemad vajavad ja elu ise viib osapooled kokku. See võib olla väga produktiivne aeg. Kogetu vormi valamise ja jagamise aeg. Sest iga kogemus on olemuselt kolmeplaaniline. Vastuvõtmine, integreerimine ja väljajagamine. Ühe jaoks on kõige raskem vastu võtta, teise jaoks integreerida tunded ja mõistus, kolmanda jaoks teha seda, mis tead ja oskad, jagada seda unikaalset kogemust, mis ainult sinu unikaalsuse kaudu saab ilmnemisse tulla. Lõvi varjutused tahavad meid juhtida uuele eneseteadvustamise tasemele. Loomingilisemasse ja mängulisemsse ellu.

(Maali autor Freydoon Rassouli)

Varasemad postitused:
bottom of page