top of page

Aja oma selg sirgu, et saaksid kummardada väärikalt.


Tulemärgi energiad on võimust võtnud, ometi energia justkui seisab. On keskpunkti otsimise ja häälestamise aeg. Saturni retrograadne liikumine pürgimuslikus Amburi märgis sai alguse juba 6. aprillil ja kestab 25.augustini. Meile kõigile esitab ta kutse järgida oma teed, väljendada oma tõde ja muuta oma elu avaramaks. Saturn on kosmiline testija. Karmaline kontroll kui soovite. Saturni kontroll lähtub kosmilistest seadustest. Kõik peab saama tasakaalustatud. Retrograadse liikumise aeg on meie sisemise kasvu aeg. Sel ajal kogeme olukordi, kus meie valik on piiratud. On ressursside kokkuhoiu ja liigsest loobumise aeg. See aeg veel kestab. Kuna Saturn on meie reaalsuse valitseja (Aja ja Ruumi Isand) ja tõde on, et meie oleme vastutavad selle reaalsuse loomise eest. Seega tuleb olukorrad vastu võtta. Seal on meie loodud probleemid ja kitsaskohad. Liiga sageli ilmneb Saturni printsiibi ebakõlaline väljendus selles, et elurõõm ja usaldus asendatakse muretsemise ja kõiksuguste kaitsega ja kohustustega, mis pole meie vastutusalas. Veelgi sagedamini aga püütakse põgeneda vastutuse eest. Siis ilmnevad tehtud valikute ebakõlad meie füüsilises süsteemis, kus Saturniga on seotud selg, põlved, blokeeringud mistahes organis või süsteemis, lupjumine, kivide moodustumine, jäigastumine, endale seotud piiride ja piirangute ning hirmude vangiks olemine, depressioon jne. Meil on vaba tahe ja võime vabalt oma elu „vanglaks“ muuta.

Saturn on ka siin meie teenistuses.

„Knight of Fire“ Osho Zen Tarot, illustrated by Ma Deva Padma

Meie sisemine tõde ja selle praktiline elluviimine otsivad kooskõla. Elu ise toob kätte olukorrad, mis vajavad loovaid ja julgeid lahendusi.

Üsna sama teema tõstatavad augustikuus Lõvi märgis toimuvad varjutused. 7. augustil toimub kuuvarjutus ja 21.augustil päikesevarjutus. Viimati toimusid need Lõvi märgis aastatel 1999 ja 2000. „Mina olen See ja See Ma Olen“ kõlab ennast äratundnud ja oma elu eest vastutuse võtnud eneseteadliku looja mantra Lõvi märgis. Teekond selleni on täis kriise ja karisid. Varjutused tõstavad pinnale ebakindluse meis oleva loova väe suhtes, ebakindluse ja hirmu olla see, kes sa tahaksid ja võiksid. Või siis otse vastupidi. Kerkib esile iseennast imetlev, kõikelubav, enesekeskne ja võimukas inimolend, kes on pimestatud iseendast „suurusest“ või võimust ja ei oska näha kui väike on ta tegelikult Suure Elu võtmes. Just siin, suure Elu näitelaval ongi meil vaja iseendana esile astuda. Varjutused tõstavad pinnale ebakõlad, mis ärgitavad meid otsima tasakaalu. Tuleenergia tõstab meis esile sageli mässaja või vabastaja. Võimutseja või uuendaja. Looja või nõudja. Peame tähelepanelikult vaatama, kus ja kuidas me seda energiat kasutame enda või teiste vastu. Kui märkame, et kasutame energiat millegi allasurumiseks või blokeerimiseks, tasub mõista, et selle mõju on väga lokaalne ja eelkõige piirab meid ennast. Unustame, et meie saame valida kuidas energiale suund anda. Kui kohtuvad kaks printsiipi meis: Üks „kuula südant“ ,„usalda elu“, „pinguta selle nimel, et see teostuks praktiliselt“ ja teine, mis ütleb, et „sa ei saa midagi muuta“, „kõik uus ja tundmatu on nii ebakindel“, parem hoia kinni sellest, mis sul on“ jne, tekib soov millegi kindla järele. Ainus kindel asi on muutumine. Kõik seosed ja seotused lagunevad kunagi niikuinii. Varem või hiljem.

Praegu ilmneb kaasaja inimese suur probleem. Keegi ei taha kriisi läbida. Teadmatust kogeda. Aga nõelasilmast ei mahu läbi keskendudes välisele ja sellele, mida sa omad või arvad teadvat. Elu on suur müsteerium. Elu on voolamine ja muutumine. Avarduda ei saa enne kui ollakse oma elu keskpunkt. Kui on loobutud võõrast ja valest. Enda jaoks valest. Ja enda jaoks võõrast. Vaimsed ja maised seadused moodustavad risti. Risti keskpunktis asub sümboolselt see, kellena ennast teadvustatakse. See võib asuda sakraalkeskuses, kus inimest juhivad soovid ja ihad ja kus ollakse oma soovide vang, või Solaarpleksuses, kus on ego valitsusala ja kus ollakse väliselt suured ja sisemiselt väikesed seni kui Risti keskpunktiks saab SÜDA. Süda on kohtumispaik. Tarkuse ja Armastuse kohtumispaik. Siin saavad kokku sisemine ja välimine. Ülemine ja alumine. Siin saab hakata toimuma avardumine läbi keskpunkti. Siin saab isekast isiksusest isetu teenija. Siin saab teadlikkus sellest, kes ma olen, Teenimise vahendiks. Siin hakkavad koos töötama Kurk ja Süda. Ja siin ongi see Lõvi ja Amburi, Saturni ja Päikese kohtumispaik. Kurk ja süda meie energiasüsteemis. Saturn on kurgutšakra, liivakella kael, nõelasilm, kust võõras ei mahu läbi. Oskus olla realistlik, lahendada oma elus ettetulevad takistused ja kitsaskohad on kõige olulisem. Seega just oma probleemide ja hirmude lahendamise kaudu me jõuame iseenda olemuse teadvustamiseni ja alles sealtkaudu avardumiseni. Just praegu on eriti hea aeg mõtestada oluline, vaadata üle suundumused ja leida taas üles oma elu Peatee. Kese. Sest peagi hakkab Tulekukk endast tugevasti teada andma. Augustis läheb tuliseks ja seda mitmes mõttes.

On kalliskivi lihvimise aeg. Valest ja võõrast vabanemise aeg.

Igaüks on Suure Elu unikaalne ilming. Paki seljakotti vaid vajalik, vabane kandamist, mis on liigne või võõras. Toetatud on teekonda keskme suunas. Vaata üle kohustused, mida oled endale võtnud ja millest tuleks loobuda. Vaata üle kohustused, mida eirad, sest läbi vastutuse saad vabaks. Igaühel on vastutus oma elu eest, see vastutus on tema, mitte teiste kanda. Igaüks on oma elu kuningas ja tema käsutuses olev energia on tema teenijaskond. Vaata, et su alluvad ei ründaks sind. Ole teadvel milliseid väed on sinu juhtida ja tee julgelt neid raskeid asju, mis sinu jaoks on kerged ja loomulikud nagu hingamine.

Varasemad postitused:
bottom of page