top of page

Sina oled valgus, ütleb Päike mu laupa puudutades. Sul on kõik värvid...


Kõndisin täna labürindi poole ja mõte liikus kaitsesüsteemidele mida me endas üles ehitame ja endasse sulgeme, haavade ja haigetsaamise peale, solvumise peale, valu peale, mis vihaks on muutunud ja väga oskuslikult ennast peita oskab...kõige peale, mida me ei märka, sest me ei taha märgata. Lihtsam on uksed kinni panna, lihtsam on öelda, et mulle see ei meeldi, kui vaadata näkku asjadele, mis sulle kunagi haiget on teinud. See takistab sul elu täielikult vastu võtmast. Igasugusena. Mõtlesin selle peale, et kuidas näha inimest ilma varjudeta... Tegin kummarduse Saarepuu ees, et temalt labürinditulle kuivanud oksa küsida ja minu parem silm sattus otse suure nõgese sisse. Kohe ikka nii, et taime teravik täpselt silmanurka torkas... Mis mul muud üle jäi kui ahhetada kosmilise korra ja universaalsete seaduste meeldetuletamise eest. Pehme tiigivesi aitab veidi.

Küsimus on ilmselt põletavalt tähtis....

Läidan labürindiväravas tule. Tuli anumates kord põleb, kord kustub.

Täna avavad teema ilmselt puude koored. Kõigepealt ilmutas ennast Kadaka koor, kui läksin temalt kuivanud oksa saagima... Pikk, lõhnav, veidi karvane ja sitke. Kui hakkasin Pärnalt oksa küsima, tuli samuti kõigepealt koor...sirge, pikk ja paljukihiline.

Pehme sisuga ja alt poorne. Ja siis Paju, kui hakkasin ta oksi tulle lisama, tulid murdudes pikad, õhukesed ja tugevaid koored. Igal puul veidi isemoodi. Koor kaitseb ja vahendab, Elu, mis voogab kahes suunas, ühendab ja tervendab. Koor on justkui kahe maailma piir... Kaitse ja vahendaja, ühendaja, eraldaja.... Ole avatud sisemisele ja välisele, tee koostööd jõududega, mis on sees ja mis justkui tulevad väljast. Need on ühe terviku kaks poolt

Märka, kus energiaringlus on suletud, takistatud, haavatud. Kõik terveneb ise. Kui lubame. Kui ütleme: „Ole, kes oled.“ Ole loomulik. Luba juhtida südame jõududel. Usalda Elu. Ta seob vere kogemused ja mõistuse tule...

Tuli kõneles täna palju. Ta põles ja kustus. Kord paremas, kord vasakus anumas. Kord läitsin vasaku parempoolsest anumast võetud tulega, siis jälle parempoolse vasakpoolsest võetud tulega... Ja polnud justkui ühtegi põhjust, miks nad kordamööda kustusid. Ilm on tuuletu, päike särab, puud kuivad....

Tuli saatis mulle sõnumeid. Kord on meie tuli suunatud väljapoole, siis sissepoole, kord tõmbume endasse, siis läheme maailma oma kogetut jagama... Kord üks, kord teine... Nüüd põlevad nad mõlemad. Minu parem silm aga tulitab endiselt.

Lähen labürinti, otsima teadmist, harmooniat ja kooskõla. Taotlus: „Isa Taevas, ema Maa, mina Teie Laps.“ Tulen siia labürindiringi otsima vastust küsimusele: Kuidas vaadata südame silmadega. Kus on need haavad, mis ikka veel teevad valu kui ma näen midagi, mis mulle ei meeldi või midagi, mida ma ei taha näha. Lähen otsima vastuseid, teadvustama ja tervendama haavu, et saaksin alati vaadata südame silmadega, armastavalt ja mõistvalt. Armastuse keel on tõe keel. Ära painuta ennast ja ära haava ennast ega teisi. Lubada kõigil olla, ja elada ise nii, et ma võiksin ausalt vaadata kõike, mis ma olen teinud, näinud ja kogenud. Ja kõike, mida ma tulevikus näen, teen või kogen...

Vanade haavade lahtirebimine teeb valu; Peidetu tahab alati pinnale tõusta Teen taotluse vaadata maailma südame kaudu. Taotluse, et mu süda ei sulgeks oma silmi, vaid mõistaks kõike. Sina pole maailma parandaja... Igaüks peab enda ise korda sättima... Keha teeb pöörlevaid liigutusi... Vasakule, paremale, pooleldi nagu vurr... Tuli praksub, mesilased sumisevad... Nõgesed ja sinine lutsern kasvavad tihedalt koos... Tunnen, kuidas keha võtab nüüd teistpidi vetruva kõnnaku, liikudes ette ja taha. Keskpunkt on alaseljas, mõnus on kogeda sellist nõtket üla- ja alakeha vahelduvat kõikumist. Hõbepajud ütlevad „vaata meid“. Hõbedased, painduvad, kaunid... Olengi keskmes ja valged kristallid kõnelevad.

Läbipaistvus, mitmetahulisus, mitmevärvilisus, kõik koos moodustavad nad läbipaistva valguse. Terviku, kus kõik värvid, kõik sagedused vibreerivad ÜHE TERVIKU harmoonilises koosluses... Sina oled valgus, ütleb Päike mu laupa puudutades. Sul on kõik värvid. Oled puhas, mitmetahuline, mitmevärviline, vorme ehitav vaim, mis sisaldub vormis endas. ÄRA SULE SILMI.

Isegi kui sul on valus. Valu ei tule väljast vaid seest...ta tahab lihtsalt välja pääseda.

Puhastav, läbistav hingamine. Looja vägi on kõiges, mida su silm näeb... Oled osa loodust ja loojast...

Päike kütab. Vanad haavad vajavad valgust ja õhku. Sinu algne valgusmuster tervendab kõike. Kui sa lubad. Parandab haavad. Füüsilised, hingelised, mõistuse löödud. MINA OLEN KÕIK. Tunnen kuidas tuli laubal ja tuli südames saavad kokku. Tuli laubal justkui kandub südamesse ja südames kasvab ja justkui tiheneb kuumus. Kannad tunnevad maa toetust. Emake Maa ütleb: „Mina ja sina oleme Üks.“ Meil on samad haavad. Sina saad tervendada mind ja mina saan tervendada Sind. Läbi välise ja sisemise tule kohtumise: Süda on kõigi energiate kohtumispaik. Südames on armastus, tarkus, elukogemus ja teadmine, mis ei ole veel kogemuseks saanud. Tuleb taas tuttav lause:

„ISA TAEVAS, EMA MAA, MINA-TEIE LAPS.“ Kõik terveneb ja kui valu on valguse kätte toodud, saab valgus teda tervendada. Kui teadmine, mis on valgus, on pimedusse kantud- äratab ta valgusmustri.

Kõik terveneb. TEA, KES OLED JA OLE, KES OLED, JA PALU, ET HAAVAD TERVENEKSID. Tuli sõnum: Minu olemuse puhtamast puhtam, selgemast selgem, valgemast valgem algmuster, ilmuta ennast minu füüsilise keha rakkudes, minu emotsionaalkeha rakkudes, minu mentaalkeha rakkudes, minu isiksuse terviksüsteemis, koordineeritud tervikus, et minu hing - puhas olemuslik valgus, saaks läbi minu isiksuse - terve, puhta, omanäolise, mitmevärvilise, mitmetahulise ja unikaalse - ilmneda.

MA TÄNAN!

Osho Zen Tarot kaardipakist tuli täiendavaks selgituseks "LOOJA"

Sinus on peidus meistritöö, aga sa ise seisad tal tee peal ees. Et meistritööd avaneda lasta, tuleb sul lihtsalt kõrvale astuda. Igaüks on meistritöö, sest Jumal ei kutsu ellu midagi tühist. Igaüks meist kannab seda meistritööd mitmete elude vältel kaasas, teadmata, kes ta on ja igaüks tahab "pealispinnal " kellekski saada. Loobu mõttest kellekski saada; sa oled juba meistritöö, mida ei ole võimalik paremaks teha. Sa pead selle ainult ära tundma ja seda tundma õppima. Jumal ise on su loonud, sellepärast ei saa keegi teine sind paremaks teha. Selgitus: Tulekuningas ütleb meile, et kõik, mida me praegu teeme, rikastab meie elu ja teiste elu niipalju, kui küpsed me oleme seda mõistma. Kasuta oma andeid, realiseeeri oma elukogemust. Sul on aeg iseennast väljendada.

Varasemad postitused:
bottom of page