top of page

Pihlakas. Puu, mis sosistab meie südamesse salajast innustust...

27.06.17

Täna, seistes siin labürindi lävepakul, tajun et kõike on palju ja kõik on läbisegi ja kõik on pidevas muutumise tuules.... Üks lämmatab teist ja igaüks võitleb oma koha eest Päikese all, et saaks sirutuda, õitseda ja viljad küpsetada.

Oksi valides, millest labürindiväravasse tuld teha, tuli kõigepealt vana Pihlakas. Siis Kadakas. Seejärel vanavanaema istutatud kuivanud Õunapuutüvest tükike, siis tulid Sirel, Tamm, Pärn, Hõbekuusk, Mänd, Kask, Sarapuu ja Hõbepaju. Ja siis veel Laukapuu ( Kreegipuu). Kokku 12 puud tulid täna oma tarkust jagama.. Aga täna on Pihlaks päev. See teadmine lihtsalt tuli. Labürinti vaadates ja ümbritsevat küllust imetledes torkavad silma sinine ja valge, kõikjal justkui sinine ja valge....seda öelnud, näen äkki kollast...tulikas, hanijalg, härghein ja isegi võilill... Ära unusta kollast, ütlevad nad, ja selle peale ilmus välja säravkuldne Päike... Sinine taevas, valged pilved, hallid pilved, hõbehallid Pajud ja kuldne Päike...ja minu käes violetne ametüst, et teda keskmesse viia. Tänase päeva teema on justkui sisemise väe kasvatamine, selleks, et sirgeselgselt, vahel ka kõveraid teid otsides, vastasjõust omaenda sisemist tugevust kasvatades, sirutuda valguse poole.

Pidin täna teel labürinti, mitmeid lilli harutama. Roos, viinamari ja metsik viinapuu olid ennast puntraks „sidunud“ ja nägin, et ühelgi neist polnud hea. Igaüks neist otsis teiselt toetust kasvamiseks. Välja tuli aga hoopis üksteise lämmatamine. Ja siis siinsamas, aida akna all, olid põdrakanep ja päevalill- kaks vägevat valgusesse kasvavat taime, teineteist varjutamas. Nad vajasid veidi abi, et mõlemad leiaksid oma suuna. Sõnumiks tuli, et abi on olemas. Ka meil, kui otsime oma teed valguse poole. Abi on alati olemas. On vaja seda endale teadvustada ja küsida... Sest õitsemine on jagamine ja igaüks otsib õitsemiseks kohta. Ja üks ei pea varjutama teist. Ja vahel pakub tugevam õlga nõrgemale. Täna ma seda ei näinud. Nägin, et üks ei saanud teist aidata ja nad kõik lämmatasid teineteist selles oma teekonna otsingus.. Täna ei tulnud abi omasuguste seast. Võibolla on õige hetk paluda abi oma Kõrgemalt Minalt, või Inglitelt...

Kelleltki, kes on sellest olelusvõitlusest väljaspool... Kes omavad terviklikku nägemist... Kes on olemas, kes teavad, keda me ei näe, aga kes aitavad meil jõuda iseendani, õitsemiseni. See on usalduse teema, et abi on alati olemas. Valge, sinine, kollane ja lilla.... Kasvujõud, mis on praeguses hetkes. Lähen labürinti kõndima seda eneseteostumise mustrit, mis ei lämmataks kedagi.. Sellist mustrit, kus igaüks saaks toetuda oma tugevusele ja teadmisele, mis temas On.

Ja kui vaja, siis oskust küsida abi, sealt, kus abi on ootel... Taevasse vaadates on valged mäed, puhas helesinine aken ja hallid pilved, mis madalat nende eest kiiresti liikudes, neid varjata püüavad... On tuul, Päike, linnud, kes jutustavad ja lendlevad ja kellukesed laulmas tuules ja tuli, mis tantsib oma tantsu.... Lähen labürinti, keskmest sõnumit püüdma. Kõnnin ja tuli sõnum: sa unustasid rohelise.

Just selle lause sõnastamise järel märkasin rohelist amazoniiti, lisaks rohelusele enda ümber ja enda ees. Rohelist oli nii palju, et olin ta unustanud... Nüüd nägin ka nefriiti ja rohelist kvartsiiti ja veel... Sa unustasid rohelise kõlas kõrvus. Siin keskmes rohelised kivid, rohelised taimed....roheline on Südametšakra värv. Anahata. Seisan keskmes. Katted krabisevad...keep vuhiseb tuules ja sees on sügav rahu. Küsin sõnumit ja tuli vastus: JUURDUMINE. Tundsin kogu oma olemusega kuidas siin keskmes seistes mu jalataldade alla kasvasid justkui väga, väga, väga sügavad juured. Juurtest leiad sa väe, et sirutuda valguse poole ja jääda iseendaks. Tegele juurtega. Vaata, millele sa toetud. Esivanemate ja maa tarkus annab sulle toetuspunkti, mis ei kõigu.

Sinu praktiline oskus ellu jääda igasugustes tingimustes annab sulle võitmatu väe. Hirmude ületamine on oluline.

Täna on siin keskmes nii vägev seista. Tuul kohiseb, seelik lainetab, keep krabiseb ja neid justnagu ei olekski. Katted on teisejärgulised.

Seistes tunnen, et minus on sisemine jõud, püsimise vägi ja juured sügaval pinnases. Ja ometi pole selles jäikust.

Võin olla vääntaim, rohulible või vägav sekvoia... Paindumatu, sirge, taevasse kõrguv või väänlev, roomav, maaga kontakti hoidev, või hoopis vees kaasaloksuv, eluga kohanenud ja eluga kaasa laulev elav ime... Juured on olulised. Midagi veel... midagi veel... midagi veel... Valguse otsimine. Otsi valgust, mis sind toidab. Valgus on teadmine. Tarkus. Kõik taimed ei taha eredat päikesevalgust. Mõni eelistab kasvada suurte puude varjus. Aga otsi oma ja sõnasta see enda jaoks õigel moel. Et kui sa kasvad varjus, siis sellepärast, et sulle meeldib kasvada varjus. Mitte sellepärast, et sul ei jätku väge või sellepärast, et kardad eredat valgust. Ja kui sulle meeldib kasvada vees, selles hoopis teistsuguses keskkonnas, kus lained su lehti liigutavad, siis ikka sellepärast, et see on sinu keskkond, ja mitte sellepärast, et keegi on su sinna uputanud. Labürint juhtis mind täna nii kiiresti välje, et mul oli tunne, nagu oleksin mõne spiraaliringi vahele jätnud. Aga tagasi pilku heites näen, et lilled noogutava oma õitega ja tuul tõukab tagant. Pärituul. Teadmine annab tiivad ja äratundmine teeb vabaks.

Jõudnud tuppa, tõmbasin kaardi.

TOTAALSUS. Tuli. Number 5 Sul on iga hetk võimalus elada täielikult.Ükskõik, mida sa teed- alusta sellest, et sa ei mõtle millestki muust. Siis on täielikkus lihtsalt olemas... Pane tähele olukordi, mil sa ei ela täielikult ja harjuta see nõrkus endast aegamisi ära. Kui sa ei ole täielik, kui sa haudud ja kalkuleerid, kui sa oled kaval ja riukalik, ei ela sa täielikult. Aga see on ainult vana harjumus. Loobu sellest järk-järgult. Harjumused on sitked, aga kui sa püsiv oled, kaovad nad kindlasti.“ SELGITUS. Kui sa kiigud trapetsil, ei ole sul võimalust olla veidikegi hajameelne, äraolev- isegi sekundi murdosaks. Selline ühe silmapilgu täielik tähenduslikkus sümboliseerib seda kaarti. Kui omandad võime kõigele, mis toimub, täielikult reageerida, teed sa endale suure kingituse. Kui sa samm-sammult läbi elu lähed, ja igale sammule oma täieliku tähelepanu ja energia annad, täidad sa kõik, mida teed imelise uue elu ja loovusega.

Kalendrisse vaadates leidsin, et täna on lunaarkalendri 4. päev. Hea on mediteerida, mõtiskleda, suhelda taimedega.Olla looduses ja saata tänu oma esivanematele. Toetuda oma intuitsioonile. Tark on pöörduda mineviku poole, uurida iidseid tarkusi, mediteerida, harjutada positiivset mõtlemist, parandada suhteid lähedastega, rahulduda vähesega ja valmistuda otsustavaks hüppeks. Madalad soovid ja mustad mõtted tekitavad sel päeval kurgu ja kaela haigusi (kaelaradikuliit jm). Kasulik on meenutada oma esivanemaid kuni 7-nda põlveni ja palvetada nende eest ning osutada tähelepanu oma vanemas eas sugulastele. Päeva sümbol on „Hea ja Kurja Tundmise Puu“

Varasemad postitused:
bottom of page