top of page

Pööripäeva mõtisklus.


Homme, 21. juunil on suvine pööripäev. Kell 7:24 siseneb Päike Vähi märki. On Päikeseseisaku aeg enne suurt pööret. Oma näival liikumisel on Päike jõudnud kõige kaugemale põhja. Põhjapöörijoone kohale, meile kõige lähemale. Siit saab alguse näiv teekond lõuna suunas.

Pööripäeva kaarti vaadates torkab kõige enam silma horisondi kohal tõusul olev Lõvi märk ja kesktaevas Jäära märgi 1. kraadis. Väljakutse olla see, kes oled, eristuv ja ainukordne, samas seotud kõige- ja kõigiga. Julgeda väljendada oma autentsust ja seda ka seotuses teistega. austades teise unikaalsust ja vabadust. Sama sõnumit kannab ka Kaljukitse (Vähi vastasmärgi) valitseja Saturn Amburi märgis, mis retrograadselt liikudes toob välja meie süsteemis nõrgad kohad ja hirmud, mida oleme püüdnud peita. Väga sageli on see hirm näidata oma tõelist olemust. Julgus erineda. Julgus tuua maailma oma eriline nägemus asjadest, oma tõde ja julgus käia oma teed. Täiendada ja täiustada mitmekesisust maailmas ja samas tuua väljendumisse midagi ainukordset. Saturn lõpetab oma retrograadse liikumise peale Lõvis toimuvaid varjutusi, 25. augustil. Tasub vaadata 18 aastat tagasi toimunud Päikesevarjutuse mõju meie eneseteadvuse arengule. Lõvi on sümboolset Päike, Keskpunkt, Kuningas, Looja... Ta on meis kõigis. Seekord siseneb Päike Vähi märki vana Kuu 27.päeval. Päike ise on aga Pööripäeval Veevalaja majas. Siin pakub ta oma valgust kui Meister suures teenimises. Küsides: keda või mida sa teenid? Kas oled oma Kõrgema Mina teenistuses? XI majas (Veevalaja majas), meie isiklik Päike, olemuslik valgus, pakub ennast Suure Plaani teenistusse. See on Kosmiline väljakutse, sellel on väeline toetus taga. Uraan ja varjutuste telg Lõvi-Veevalaja joonel on Päikesele sellel pööripäeva ringil suurim toetaja. Nende kingitused on seotud uuenemise, vabanemise ja meie arhetüüpse olemuse toetamisega. Vähi 1. kraadi sõnum nõuab muutust, et lõpetada vana ja alustada uuega. Vähk on Kardinaalne märk, Vaimu Risti üks harudest. Siin on võimalikud kardinaalsed pöörded kui teadvustame, et tõeline turvalisus tuleb elu usaldamisest. Keskmesse jõudmiseks peame kohtuma oma varjuga. Vari on sageli just Kuu teema. Vähi valitseja on Kuu, „kõigi vormide ema“, seotus, tundlikkus ja avardumine avaramasse seotusesse läbi teadvustamise. Vorm on teenimise vahend. Vähk on sodiaagi 4. märk. Just Vähi märgis "saavad kokku" meie 4 madalamat keha. Meie mõtete, emotsioonide, ja eeter-füüsilise keha mustrite kogum moodustavad integreeritud terviku. Meie hinge kodu. KES SEDA JUHIB JA KOORDINEERIB? Kus on Päike? Kes on autoriteet? Kes võtab vastutuse? Emotsionaalne vajadus välise turvalisuse järele, varjumine, toetuse otsimine väljastpoolt, teeb meid araks ja ebakindlaks. See ei kao enne, kui julgeme oma arguse proovile panna. Iseendale väljakutse esitada, teades, et oleme alati hoitud, usaldades sisemist äratundmist. Talvisel pööripäeval sunnib väline külmus meid otsima sisemist tuld ja toetuma sellele. Koondama endas olevad ressursid ja olema eneseküllane. Sageli eesmärgiteadlikult praktiline.

Suvine pööripäev Vähi märgis on aga eelkõige seotuse teema. Milline seotus on minu jaoks kõige primaarsem.

Seotus alateadvusega, perega, kogukonnaga, koduga, emaga, emotsionaalset turvalisust pakkuvate gruppidega, inimkonna kui tervikuga, emakese Maaga. Vähi märgi pehmus toob meis välja erinevad eneseväljendumise tahud.

Siin sageli me justkui kaotame ennast ja samastame oma tugevuse enesest loobumisega. Püüame kaitsta ja turvata kõiki ja kõike, hoides inimesi ja asju oma kontrolli all. Hakkame mängima kindralit või muutume ohvriks. Ohverdame oma vastutuse elu eest, oma vajadused, kohuse- ja süütundest tingitud tegemistega. Igas teenimises võib vaimselt kasvada. Oluline on teadvustada, kas ma mitte ei too ohvriks oma vaimu. See ohver pöördub meie vastu kolmanda Saturni ringi ajal. Küpsuse saabudes. Kui on aeg Suure Eluga koos mängida. Kas me siis enam ülepea mängida oskame? Sest see mäng on kaasavoolamine ja lubamine, kohanemine ja loov koostöö. Numbreid on palju, aga Saturni 3. ring 58. eluaastast ootab meilt, et ühendaksime elukogemuse ja julgeksime olla mängulised, kõikemõistvad, vabad, osalejad looja loomingus igaüks omal moel...

See suvi on üks testimise aeg. Uue elu vundamendi kivid on mõistlik paika panna. Parim aeg selleks saabub suve lõpupoole. Praegu energiad justkui seisaksid. Kohati on tunne, et midagi justkui ei liigu edasi. Seotus suure plaaniga paneb meid vastutama kui kaasloojat.

Isiklik vastutus selle eest, millega ma ennast seon ja mis minust suurde Organismi voolab.... Kas elan sisekonfliktides, võtan vastutuse asjade eest, mis on minu sisemiste väärtustega konfliktis.

Kuhu voolab minu energia ja milline on ta kvaliteet? Teemaks on seotus ja terviklikkus ning igaühe isiklik vastutus. Igaüks kas tervendab või võimendab, vabastab või vangistab läbi energiaringluse kõike, millega kohtub. Pluuto on vastasseisus Marsiga, Kaljukitse-Vähi teljel, VI-XII maja joonel. Seda nimetatakse ka lunastuse teljeks. Siin saame valida vaid vapruse ja arguse vahel. Olukorrad, millega kohtume tulevad meid testima. Meie tahe ei võimalda siin muuta asju, millega kohtume, või olukordi millesse satume, küll aga seda, millise otsuse ma teen. Alistumine pole allaandmine ja olukorra vastuvõtmine ning mõtestamine on vaimse sõdalase tee. On väga vapper väljakutse teha tööd sisemises plaanis, et võita hirmud, avada suletud uksed ja lubada kukkuda looridel. Kannatlikkus, liigsest loobumine, vastutus Elu eest, usaldus ja visadus on Kaljukitse-Vähi telje õppetükid. Jõuda keskmesse, saada täpiks ja julgeda avarduda kõigis suundades ilma hirmuta. See, kes ma olen, on kordades olulisem kui see, mida ma teen. Sest olen terviku osa. Olen pidevas ühenduses kõigega. Olen alati hoitud. On ülimalt oluline otsida võimalusi, pingutada, ennast ületada selle nimel, et meie sisemine Looja, meis olev jumalik säde ja meie ainukordne potentsiaal saaks ennast ilmutada. Et meie vorm oleks vaimu teenistuses.

Kivikõvade struktuuride varjus peidab ennast meie õrn ja tundlik loomus, see on nagu pärl merekarbis, mis ei peaks oma sära peitma vaid julgustama oma olemusega.

Sedasama kõneleb ka Veenus ja Kuu ühendus kõrgel taevas.

Head saabuvat pööripäeva!

Varasemad postitused:
bottom of page