top of page

On Kaksikute energiate valitsemise aeg.


Kaksikud on muutliku risti üks õlgadest. Seega liigume väga muutlikes energiates, kus fookuse hoidmiseks on mõistlik küsida: “ Mis on antud hetkel kõige olulisem, mis on tegutsemise sügavam sisu ja kas ma tegutsedes olen keskmes, kus on alati rahu?`”

„Kaksikute tähtkujus peitub lugu inimese küpsemisest ja hinge juhtiva rolli järkjärgulisest suurenemisest. Kaksikute märgis näeme eelkõige püüdleja aktiivset tööd füüsilisel tasandil, jõudmaks enesetunnetamisele. Enne kui see aktiivne töö saab võimalikuks, tuleb läbida sisekaemuste ja müstiliste igatsuste periood, kus otsitakse visioone ja toimub subjektiivne protsess. See periood võib kesta üsna kaua, enne kui inimene oma füüsilisel tasandil hakkab tõepoolest tegelema hinge ja keha ühendamisega. Sellele tahtekindlale ja püsivale pingutusele eelneb peaaegu vältimatult periood, kus üritatakse olla hea, soovitakse saavutada teadmisi vaimse elu kohta, tehakse kramplikke katsetusi enesedistsipliini, palve ja meditatsiooni alal. Proovilepanek Kaksikute märgis seisneb selles, et nägemuste otsijast peab saama tegude inimene; igatsustest peab jõudma saavutusteni. Füüsiline tasand on paik, kus saadakse kogemusi, ja kus ajendid, mis on toodetud mentaalse pingutuse tulemusena, peavad teostuma ja saama objektiivseks reaalsuseks. Läbi praktilise tegutsemise areneb ka kontaktimehhanism, ning siin avavad inimese viis meelt järkjärgult talle teadvuse uusi regioone ja kannavad teda arengu ja saavutuste uutesse sfääridesse. Seepärast on see koht, kus saadakse teadmisi, millest peab moodustuma tarkus. Teadmine on meelte vara, seevastu tarkus on hinge sünteetiline kõiketeadmine. Me kogeme kaotust, kui ei mõista, kuidas oma teadmisi rakendada elu probleemide lahendamiseks ja eesmärkide saavutamiseks. Kaksikutes saame kogemusi, kuidas lahendada tohutu ülesanne – viia kokku oma olemuse kas poolt ning kooskõlastada või muuta üheks oma hing ja keha, nii et duaalsuse asemele saabub ühtsus ja vastandite paarid segunevad. Alice Bailey. The Labours of Hercules: An Astrological Interpretation. (tõlk.Kullo Remme)

Kaksikute märgi Kaks sammast on Tarkus ja Armastus. „ Armastus on süntees, taipamine elu olemusest ja kõigi olendite vajadustest. See eitab kõike, mis ehitab barjääre, teeb kriitiliseks ja toodab eraldatust. See ei näe ka kõrgelthinnatu esiletõstmise vajadust. Kui armastad siira hingega, siis samastud armastuse objektiga koheselt. Tarkus ja Armastus on sama energia 2 aspekti. Need aspektid leiduvad igas inimeses. Tarkus on vaimsem ja armastus tundelisem. On võimalik mõelda südamega ja armastada mõistusega. Nii toimivad tasakaalus olevad inimesed. (A.A.Bailey)

Varasemad postitused:
bottom of page