Sõnni aeg, mõned olulised laused Deepak Chopralt


Need, kes otsivad turvalisust, jälitavad seda kogu elu, iial seda leidmata. Turvalisus jääb tabamatuks ja lühiajaliseks, sest see ei saa kunagi tulla ainult rahast. Kiindumus rahasse loob alati ebaturvalisust, hoolimata sellest, kui palju raha sul pangas on. Tegelikult tunnevad need mõned inimesed, kellel on kõige rohkem raha, ennast kõige ebaturvalisemana. Turvalisuse otsimine on illusioon. Muistse tarkuse traditsioonides asub kogu selle dilemma lahendus ebaturvalisuse tarkuses, määramatuse tarkuses. See tähendab, et turvalisuse ja kindluse otsimine on tegelikult kiindumus tuntusse. Ja mis on see tuntu? Tuntu on meie minevik. Tuntu pole midagi muud kui mineviku-tingimustest sõltuvaks muutumine. Selles pole mingit arengut - absoluutselt mitte mingit. Ja seal, kus pole arengut, on stagnatsioon, entroopia, korratus ja langus. Teiselt poolt on määramatus puhta loovuse ja vabaduse viljakaks pinnaseks. Määramatus tähendab igal me elu hetkel astumist tundmatusse. Tundmatu on kõikide võimaluste väli, mis on alati värske, alati uus, alati avatud uute avaldumiste loomisele. Ilma määramatuse ja tundmatuta on elu vaid vananenud mälestuste kulunud kordamine. Sinust saab mineviku ohver, ja sinu piinajaks täna on su mina, mis on säilinud eilsest. Loobu oma kiindumusest tuntusse, astu tundmatusse ning sa astud kõikide võimaluste väljasse. Sinu tahtevalmiduses astuda tundmatusse on määramatuse tarkus. See tähendab, et su oma elu iga hetk pakub erutust, seikluslikkust, saladuslikkust. Sa hakkad kogema elu lõbusust - sinu enda vaimu maagiat, pühitsemist, elavnemist ja juubeldamist.

Kõikide võimaluste välja üheks iseloomulikuks jooneks on lõpmatu vastastiksuhe. Väli võib orkestreerida lõpmatu hulga aegruumi sündmusi, et tekitada tahetud tulemuse. Kui oled aga kiindunud, siis sulgub su tahe jäika meeleseisu ja sa kaotad voolavuse, loovuse ja spontaansuse, mis on väljale igiomane. Kiindudes külmutad oma soovi välja lõpmatust voolavusest ja paindlikkusest, külmutad oma soovi jäigaks sõrestikuks, mis sekkub kogu loomisprotsessi. ( Deepak Chopra. Edu seitse vaimset seadust.) Maal- Lucy Campbell - "Leap of Faith"

Varasemad postitused:
väljakallamine
Tiik
Põdrakanep,2
väriheinad_ja_raudrohi
Jupiter ja Juno
tulelind
15207838_10207655148231815_1397733680_n
pööripäeva tuli,2
14384056_10207089684895585_1103708353_n
25_vortsijarvel_magnus_heinmets_big131
vana uks2
13664449_10206660711371515_1991985210_n
udune valgus
Alumiste köök
loojang, värvil_block
valgus_läbi_klaasi
nature-745863_1920
SlovakkiaPoolavist
Endast

Elu on tervik. Kõik tuleb ja läheb. Elu ise toob kohale kõik, mida vajame. Igaüks on Tee ja kannab endas tervikut. Oluline on olla kohal ja voolata eluga kaasa.

 

Loe edasi

 

Otsi märksõnade järgi

© 2017 Anu Kallavus